28 de diciembre de 2010


Els animals de companyia podran anar en metro



S’ha aprovat a la Comissió de seguretat i Mobilitat la proposta d’ERC  per “instar a l’EMT a definir un protocol d’accés al metro dels animals de companyia censats i identificats (gossos, gats i fures) en espais degudament delimitats”. Després d’anys d’insistència, ERC ha aconseguit avui que el govern de l’Ajuntament de Barcelona faci un important pas endavant a favor de la defensa dels animals corregint la política de prohibició de viatjar amb animals al metro.
El regidor d’ERC, Ricard Martínez, ha agraït els vots a favor dels partits del govern PSC-ICV i de CiU tot i lamentar que el PP s’oposi al que significarà “normalitzar la convivència amb els animals en l’espai públic”. Segons  Martínez, “el PP demostra un cop més no estar interessat en tots aquells aspectes que afecten als drets dels animals; ho hem vist amb els toros i ho hem vist avui a l’Ajuntament amb els animals de companyia”.
La proposició presentada per ERC s’inscriu en el marc del Pla dels Animals de Companyia (Pla Estratègic 2009-2014), amb l’objectiu de maximitzar els beneficis de tenir animals de companyia a la ciutat i minimitzar-ne els problemes; per tant, garantir una convivència harmoniosa entre la ciutadania i els animals de companyia.
Aquest Pla pretén arribar com a mínim al cinquanta per cent d’animals de companyia censats el 2014 a través d’un seguit d'actuacions que l'Ajuntament ha de posar en marxa.  Martínez ha explicat que “la prioritat del transport públic és, i ha de ser, el transport de les persones, però seria convenient homogeneïtzar els criteris d’accés dels animals de companyia a tots els tipus de transport públic (Renfe, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Metro)”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario